2012 ford transit connect 2.0l gas 4f27e

Post Reply
nctransmission
Posts: 2
Joined: Thu May 12, 2016 1:32 pm
First Name: Daniel
Last Name: Fenti
Other:

2012 ford transit connect 2.0l gas 4f27e

Post by nctransmission » Fri Sep 15, 2017 9:07 am

Rebuilt less than 1000 miles ago, had it towed in yesterday. Only code in memory, KOER and or KOEO is P0132 B1s1 Oxygen sensor. Vehicle has no command for 4th gear.

Drove about 5 miles, tft was 160F, ect 201F.

selector switch reads through my Snap-On Solus. SS's manipulate accordingly.

I'm at a loss, my suspicions lie in the transmission controller, but I'm not getting any other issues, and I would expect it to throw odd codes if it were bad?

User avatar
dhritsko
Posts: 1113
Joined: Mon Oct 28, 2013 3:43 pm
First Name: David
Last Name: Hritsko
Other:
Location: Walton Hills , OH

Re: 2012 ford transit connect 2.0l gas 4f27e

Post by dhritsko » Fri Sep 15, 2017 11:17 am

fix the sensor code it can definitely affect the trans
Dave Hritsko
Transtar Industries
Technical Service Manager

nctransmission
Posts: 2
Joined: Thu May 12, 2016 1:32 pm
First Name: Daniel
Last Name: Fenti
Other:

Re: 2012 ford transit connect 2.0l gas 4f27e

Post by nctransmission » Fri Sep 15, 2017 5:30 pm

So...

Trying to drill into this - the only other thing I could think of was the OD cancel button. When manipulated the OD light would come on and off while I was operating it with no change in operation of transmission. Today, while my tech was driving it, the OD light would NOT come on and off. He was able to get it to drive normally with multiple messing with the OD Cancel button (commanded and engaged 4th gear).

I'm still leaning controller, at the advice of the advanced Transtar support tech, we have replaced the O2 sensor and my tech is currently driving it again.

User avatar
dhritsko
Posts: 1113
Joined: Mon Oct 28, 2013 3:43 pm
First Name: David
Last Name: Hritsko
Other:
Location: Walton Hills , OH

Re: 2012 ford transit connect 2.0l gas 4f27e

Post by dhritsko » Fri Sep 15, 2017 6:34 pm

I'm interested in following , that's a little more info , it was just not having 4th then a sensor code could be it . now it could be wires in the shifter , controller , bad ground .
Dave Hritsko
Transtar Industries
Technical Service Manager

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest